5 mei Bevrijdingsconcert Hilgelo Winterswijk


  • 5 mei 2019
  • van 15-20 uur
  • Winterswijk
  • geen
  • Aanmelden Uiterlijk 8 april

Informatie

Perron 8 helpt bij grootse internationale viering van de vrijheid in Winterswijk!

Op zondag 5 mei organiseert Stichting Bevrijdingsconcert de ‘Internationale viering van de vrijheid’. Het belooft een groots concert te worden in festivalsfeer. Dit alles gebeurd bij recreatiegebied ’t Hilgelo in Winterswijk. Het concert is gratis toegankelijk voor bezoekers.

Tijdens het unieke evenement op Bevrijdingsdag wordt het publiek ontvangen op een groot festivalterrein op het strand en de ligweide bij recreatiegebied ‘t Hilgelo. Het decor voor het festival wordt gevormd door de prachtig natuurlijke omgeving. Eyecatcher wordt het grote overdekte transparante podium drijvend op het water. Tijdens het concert kan het publiek genieten van de slagwerkgroep en het 80-koppig harmonieorkest van Muziekvereniging Excelsior, het Euregionaal Jeugdorkest, leerlingen van Winterswijkse basisscholen, diverse koren uit de regio, dansers van het PENTA Dance Department, een DJ en ga zo maar door.

Eén van de bijzondere samenwerkingen bij de Internationale viering van de vrijheid is die met Duitsland. Niet eerder werd deze vorm samen de vrijheid gevierd door Nederlandse en Duitse buren. De organisatie verwacht zo’n 5.000 bezoekers uit Nederland en Duitsland te mogen verwelkomen bij de Internationale viering van de vrijheid.