AridaPoppenTheater  • Op locatie

Informatie

AridaPoppenTheater is een reizend poppentheater en speelt voorstellingen op locatie.

Arida heeft leuke activiteiten rondom het poppentheater en kan op de woonvoorziening komen.

1.De voorstellingen (afhankelijk van de productie) duren van 20 tot 60 minuten. De voorstellingen zijn bedoeld voor kinderen en iedereen die van sprookjes houdt.

Een aantal voorstellingen zijn ook uitermate geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze voorstellingen zijn speciaal voor deze doelgroep geschreven. Op zintuigelijk gebied valt er voor deze doelgroep wat meer te beleven dan in de andere voorstellingen.

Alle verhalen worden al spelend (soms acterend) verteld, waarbij er interactie met het publiek zal zijn. Deze producties, die met sfeervolle muziek worden ondersteund, worden in een origineel decor (geen kast) gespeeld. Zowel de hand(stok)poppen, het decor als attributen zijn in een atelier met de hand gemaakt. Alle voorstellingen zijn kleurrijke, warme, sprookjesachtige en knusse voorstellingen, waarbij een intieme sfeer wordt op geroepen. De thema’s zijn bewerkingen van sprookjes of zijn gerelateerd aan (prenten) boeken.

2. Daarnaast kun je ook een workshop ‘Poppen maken’ of ‘poppen maken en spelen’ volgen. De cursussen zijn bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en basisschool kinderen.

Een workshop kan bestaan uit het maken van poppen van natuurlijk materiaal (groente, fruit, dennenappels etc). Ook bestaat de mogelijkheid om van ‘wegwerp materiaal een pop te maken (en te bespelen) Bv een pop maken van een eierdoos, doek, schuurspons en verpakkingsmateriaal.

Een workshop duurt een dagdeel en naar wens kunnen de deelnemers een scene, mopje, liedje uitspelen achter het theaterdoek. De inhoud van deze workshops kan geheel naar wens en in overleg op maat gegeven worden.

3. Cursus aanbod: In een aantal weken maken de cursisten een aantal verschillende (theater poppen) en bedenken een poppenspel adhv een gedicht mop of scene. In de tweede helft van de cursus werken we naar een gezamenlijke voorstelling toe. De voorstelling wordt gegeven in het decor van AridaPoppenTheater.

Voor meer informatie neem een kijkje op de site.

http://aridapoppentheater.nl

janenarida@planet.nl

tel:0545 481418