COSMOS STERRENWACHT


  • 10 november 2018
  • 19:00 - 23:00
  • Lattrop in Overijssel
  • 15,00
  • Ga je mee? Er is nog plaats voor 11 personen
  • Aanmelden Voor 31 Oktober

Informatie

Altijd al willen weten hoe de planeten, de sterren en de maan er van dichtbij uitzien? Nu is je kans!

Wij gaan op 10 november 2018 naar Cosomos sterrenwacht in Lattrop. De sterrenwacht beschikt over verschillende expositieruimtes, het Astro Theater, een prachtig planetarium en de grootste telescoop van Nederland. De sterrenwacht is de donkerste sterrenwacht van Nederland. Bij geen enkele sterrenwacht in Nederland is het zo donker als in Lattrop

Wat is er allemaal te doen?

Multimediavoorstellingen

Een rondleiding in de sterrenwacht duurt ongeveer 2 uur. We beginnen in het Astro Theater. Hier toont de organisatie prachtige films op een groot scherm. De medewerkers vertonen ook regelmatig fraaie live gepresenteerde voorstellingen.

Planetarium

Dan gaan we naar het planetarium. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. Ze laten de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster. Een heel indrukwekkend onderdeel.

Observatorium

Natuurlijk hopen we dat het helder is. Want zowel overdag als ook ’s avonds kunnen we de sterrenhemel bekijken. De sterrenwacht beschikt over een fraai observatorium met daarin één van de grootse computergestuurde telescopen van Nederland. Overdag kunnen we met een speciale telescoop de Zon bekijken. ’s Avonds gaan we op zoek naar aantal mooie objecten zoals de Maan, planeten, sterrenhopen en nevels. Als er avonds veel publiek is zetten ze ook een aantal telescopen op ons fraaie dakterras neer.

(Helaas is het niet mogelijk om met de rolstoel naar het Observatorium te komen)