Nieuwe collega stelt zich voor

Hallo allemaal…

 

Ik wil me graag voorstellen.

Ik ben Margriet van der Veer en werk vanaf mei 2019 bij Perron 8.

 

Ik werk sinds 2008 bij de Lichtenvoorde. De afgelopen jaren ben ik persoonlijk begeleider geweest bij de Elfenbank een 24 uurs woonvoorziening in Ruurlo, gemeente Berkelland.

 

Voor ieder mens is het belangrijk om fijn te wonen, fijn werk te hebben, maar ook fijne vrijetijdsbesteding te hebben en een netwerk te hebben voor sociale contacten.

Heel belangrijk vind ik dat cliënten mee doen aan de maatschappij en dat ze zelf ook een vrijetijdsinvulling hebben waar ze blij van worden, zodat ze ergens bij horen. Iets wat mensen met een beperking graag willen.

Bij de Elfenbank hebben we ook al een paar jaar mee gedaan aan de straatversiering van de septemberfeesten. Wat tot een grote betrokkenheid bij het dorp heeft geleid. Net zoals het hebben van Doe-dagen met verwanten en buurt. En dan is het fijn als er voor iedereen iemand speciaal komt, daar kunnen vrijwilligers een belangrijke rol in hebben.

Ook hebben cliënten geregeld hun wensen en vragen gesteld bij Perron 8, en hebben de meeste cliënten wel een eigen hobby / sport bij een vereniging. Toch zijn er nog steeds wensen / vragen voor vrijwilligers, vandaar mijn interesse voor Perron 8.

 

Daarvoor werkte ik bij Ambulant Berkelland, daar kwam ik er achter dat de eenzaamheid groot is en dan met name in weekenden en feestdagen, dagen die anderen samen vieren met familie, maar wat als je die niet hebt, hoe mooi zou het zijn om hier wat voor te kunnen betekenen, door mooie matches te maken.

 

Ik hoop voor iedereen met een wens of vraag een match te kunnen maken met een vrijwilliger, die zelf ook enthousiast over het onderwerp / activiteit is. Bijvoorbeeld ben je een persoon die graag meer wilt weten over sterren kijken dan is het leuk als een vrijwilliger hier ook enthousiast over is. En voor een vrijwilliger is het ook fijner om iets te gaan doen, waar je goed in bent of wat van weet, zodat je samen van een activiteit kunt genieten.

 

Ik ben nu speciaal aangenomen om me te richten op vragen en aanbod van gemeente Berkelland.

 

Dus heb je een wens of vraag mail dan

en heb je een kwaliteit, interesse of hobby die je graag zou willen delen met ander dan horen we dat ook graag

via de mail

Perron8@delichtenvoorde.nl

 

Ik hoop jullie te spreken of ontmoeten,

Margriet van der Veer