Online theaterworkshop


  • Online
  • geen
  • Aanmelden Voor 28 mei

Informatie

Online Theaterlessen op dinsdagmiddag vanaf 2 juni tot en met 17 juli!

Van eenzaamheid naar ontmoeting
Familieleden kunnen elkaar niet bezoeken. Dagverblijven en opvanglocaties zitten dicht. In deze tijden van aan-huis-gebonden-zijn kampen veel mensen die zorg nodig hebben met gevoelens van eenzaamheid en angst. Een verontrustende situatie.
We brengen graag wat verlichting met een vers en spannend plan: verbinden in creativiteit met gratis online theaterlessen voor jongeren en volwassenen met een beperking, vanuit hun eigen woonomgeving.

Wekelijkse workshops
De deelnemers worden door de docenten wekelijks meegenomen in de wereld van de verbeelding met behulp van onder andere verhalen en muziek. Vanuit improvisatie laten ze personages spelen in bijvoorbeeld zelfgetekende virtuele achtergronden, door zelf een verhaal te maken met beeld, geluid én speciale effecten. Dat kan een sprookje zijn, maar ook een videoclip of een hoorspel.
Eindresultaat: een film die na de zomer online wordt gepresenteerd aan alle deelnemers!

Doe je mee? Meld je dan nu aan!
Iedereen met een beperking (vanaf 12 jaar) kan zich via https://www.gekkoo.nl/onlinesamenzijn/ aanmelden via het contactformulier.
Na aanmelding wordt door één van de docenten contact opgenomen voor een kort intakegesprek. Na dit gesprek worden de deelnemers ingedeeld in drie groepen van zes tot acht spelers.
Aanmelden kan tot 28 mei.

Benodigdheden
Om deel te kunnen nemen aan de workshops moet je beschikken over een internetverbinding en een apparaat waarmee je met ‘beeld kunt bellen’ (bijvoorbeeld een computer, een laptop of een tablet met (ingebouwde) webcam en microfoon).

Wanneer?
De workshops van een uur vinden plaats op dinsdagmiddagen van 2 juni tot en met 17 juli a.s.
De online presentatie van alle workshops vindt plaats in september.

ONLINE Samen-ZIJN wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Provincie Gelderland.