Openluchtmuseum Arnhem

Binnenkort

  • 14 december 2020
  • 10.00-18.00 uur
  • Arnhem
  • €30,- (incl entree en vervoer, excl zakgeld)
  • Ga je mee? Er is nog plaats voor 12 personen
  • Aanmelden mogelijk vanaf 1oktober 2020

Informatie

Ontdek het museum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis, in authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze jou met hun verhalen.

Schaatsen en sleeën

Echt ouderwets wintervermaak op de grote ijsbaan voor de Amsterdamse Westerstraat en de sleebaan bij de molen. Schaatsen zijn gratis te leen.

Midwinterhoornblazers

Ze zijn al vanaf een afstandje te horen: de midwinterhoornblazers. Luister naar de klanken van de blazers en kom kijken naar de demonstraties in Boerderij Krawinkel. Hier laten de blazers zien hoe een hoorn wordt gemaakt.

 

Het Nederlands Openluchtmuseum en de historische gebouwen zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. In het museumpark is de rolstoelroute zichtbaar op de vaste bewegwijzering. Het museumpark is echter gelegen op een heuvelachtig terrein en niet alle paden zijn verhard, waardoor sommige plaatsen vooral bij regenachtig weer moeilijker bereikbaar zijn. In enkele historische gebouwen of molens zijn ook presentaties op de bovenverdieping (Windkorenmolen, Vissershuisje en Westerstraat) en de Watersnoodwoning die met een rolstoel niet bereikbaar zijn. Alle horecalocaties zijn voor bezoekers in een rolstoel goed toegankelijk (m.u.v. onze poffertjeskraam).

In het museumpark zijn twee liften aanwezig. Één in het Entreegebouw (voor de Canon van Nederland) en één in de Westerstraat.

Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een beperkt aantal rolstoelen te leen op ons parkeerterrein. Ze werken met een muntsysteem, waarbij je een muntstuk van € 1,- als borg inwerpt, dat je terugkrijgt als je de rolstoel terugplaatst. Het is niet mogelijk deze rolstoelen te reserveren. Tip: neem zelf een kussen mee voor in de rolstoel.