SUCCES MET TAAL

Met taal hebben we elke dag te maken: nieuwsberichten, huis-aan-huisbladen, brieven van de gemeente of andere instanties, formulieren, apps en Facebookberichten.

Maar lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Alleen al in de Achterhoek vinden 30.000 mensen lezen en schrijven moeilijk. Soms omdat het vroeger op school niet goed is aangeleerd, of omdat men er later simpelweg niets meer mee deed. En wat doe je dan met je post of met formulieren die ingevuld moeten worden?

Succes met Taal

Daarom bieden wij in Winterswijk ‘Succes met Taal’ aan. Voor iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven of spreken. Door dit beter te leren is het makkelijk om mee te doen in onze samenleving. En groeit ook het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid.

Maatwerkprogramma

‘Succes met taal’ werkt met een individueel programma. De deelnemer krijgt een persoonlijk oefenprogramma. Ook maken we een koppeling met een taalvrijwilliger. Deze stimuleert, motiveert en biedt ondersteuning bij het werken met het oefenprogramma.

‘Moet ik dan boeken lezen?’

Nee! Dat hoeft niet! Taal, lezen, schrijven kun je op veel leuke manieren oefenen. Denk hierbij aan internet, Youtube, informatie opzoeken over je hobby, iemand een kaart schrijven of taaloefeningen doen op je iPad. In de afgelopen jaren zijn hiervoor veel mooie hulpmiddelen en materialen ontwikkeld. Op een manier die past bij jouw persoonlijke wensen, jouw interesses en leertempo. Zodat oefenen ook leuk blijft!

Praktische informatie

‘Succes met taal’ start in februari 2018 en wordt georganiseerd in de bibliotheek in Winterswijk.

Je kunt daar iedere maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur oefenen. De kosten voor deelname zijn alleen het gebruik van koffie/thee. Deelnemers ontvangen een proefabonnement van 2 maanden bij de bibliotheek om eventueel kennis te maken met het lenen van boeken.

Interesse?

Ken je iemand die je wilt informeren over ‘Succes met Taal’? Wil jij als taalvrijwilliger iemand ondersteunen

bij oefenen met ‘Succes met Taal’? Wil je zef meedoen? Voor informatie of aanmelding mail je naar de bibliotheek via info@taalhuisachterhoek.nl of je belt 088 00 62 999.

Of kom op maandag 15 januari van 19.00 tot 20.00 uur naar de bibliotheek Winterswijk. Dan kun je vragen stellen aan mensen die al zijn gestart met ‘Succes met Taal’. Vindt je het lastig om alleen te komen? Breng gerust iemand mee!