Skip to main content

Dag van de vrijwilliger

Het kan niet meer….. of toch wel?!

Onze vrijwilligers maken meedoen mogelijk!

Gek op dierentuinen

Paul is gek op dierentuinen. Hier ging hij altijd zelf naar toe met de trein. Doordat hij in rolstoel kwam te zitten werd dit lastig. Zijn moeder is vanaf toen samen met hem gegaan. De rolstoel ingeklapt achterin de auto en zo kon Paul toch nog gaan.

Inmiddels is Paul volledig rolstoelafhankelijk en is hij voor vervoer afhankelijk van een rolstoelbus. Moeder durft hier zelf niet meer in te rijden. Ook de zorg die Paul nodig heeft is toegenomen. Moeder kan dit niet alleen. Paul is daarom afhankelijk van anderen om naar een dierentuin te kunnen.

Sius

Paul woont bij een woonvoorziening van Sius. Voor begeleiding is het niet haalbaar om mee te gaan met uitstapjes. Voor Paul is het belangrijk dat er mensen in zijn buurt zijn die hem goed kennen en weten wat hij nodig heeft. Daarom is het niet passend voor hem om met uitjes van Perron 8 mee te gaan omdat dit door vrijwilligers begeleid wordt.

Samen aan zet

Door te denken in mogelijkheden kon Paul toch naar de dierentuin!

Moeder nam het initiatief tot contact met Perron 8. In goed overleg met moeder, de begeleiding van de woonlocatie en Perron 8 konden de hobbels worden weggenomen. Moeder ging mee naar de dierentuin. Een aantal hele betrokken vrijwilligers met een achtergrond in de zorg  konden moeder ondersteunen. Zo is Paul afgelopen zomer eindelijk weer eens naar de dierentuin geweest. Samen hebben zij een fantastische dag beleefd waar ze met veel plezier op terug kijken.

Soms blijkt iets waarvan je dacht dat het niet meer kan of mogelijk is toch wel te kunnen.
Met als resultaat, een blije deelnemer, blije moeder en blije vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.