Skip to main content

Deelnemen aan een activiteit

Goed dat jij dit gaat lezen!

Hier staan de deelnemersvoorwaarden beschreven.

Bij Perron 8 regelen we activiteiten voor jou. Leuk dat jij je wil aanmelden voor een activiteit. Bij het aanmelden van een activiteit moet je een hokje aanvinken dat je de deelnemersvoorwaarden hebt gelezen en akkoord bent.  Dit vink je aan bij het online aanmeldformulier.  

Wat zijn “deelnemersvoorwaarden”?

Hierin staat wat je van Perron 8 kan verwachten, hoe we werken en wat we van jou verwachten. En wat jij als deelnemer moet weten over afspraken. Dit noem je ook wel de kleine lettertjes bij afspraken. 

1. Voor wie?

Wij zijn er vooral voor cliënten die wonen bij Sius. Als je woont bij Sius kun jij je eerder aanmelden voor een activiteit. Later kunnen ook ambulante cliënten en andere mensen met een verstandelijke beperking zich aanmelden voor de activiteit. Deze deelnemers betalen iets meer. Dit is 15% meer bij een grote activiteit en €2,50 bij een kleine activiteit.

2. Begeleiding

 • Je wordt begeleid door vrijwilligers tijdens activiteiten van Perron 8.
 • Medewerkers van Perron 8 ondersteunen de vrijwilligers. Medewerkers van Perron 8 organiseren en coördineren de activiteiten, maar zijn zelf tijdens de activiteiten niet aanwezig.
 • Heb jij meer begeleiding nodig bij een activiteit van Perron 8? Dan horen wij dit graag. We gaan dan samen kijken naar een oplossing, zodat je wel mee kunt. Misschien heb jij een eigen vrijwilliger, verwant of begeleider die mee kan. Je kunt je aanmelden via de website. Bij het kopje Opmerkingen, geef je aan dat er iemand met jou mee gaat. De begeleiding, vrijwilliger of verwant die met jou meegaat, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar perron8@sius.nl.
 • Vrijwilligers krijgen altijd de begeleidingsinformatie over jou uit het aanmeldformulier. Vrijwilligers kunnen ook contact opnemen met de contactpersoon van jou bij vragen.
 • In nood kan de vrijwilliger contact opnemen met de calamiteitendienst van Sius. (Dat telefoonnummer wordt bij elke activiteit doorgegeven aan de vrijwilligers).

3. Aanmelden

Op de website van Perron 8 staat bij de activiteit vanaf wanneer of tot wanneer je kunt aanmelden. Ook staan de kosten, locatie, tijden en hoeveelheid beschikbare plekken genoemd. Voor activiteiten van Perron 8 kun je je alleen via de website van Perron 8 (www.perron8.nl) aanmelden. Voor andere activiteiten staat erbij hoe en bij wie jij je kunt aanmelden.

4. Betalingen

Betalen kan op deze manieren:

 • Je kunt direct bij het aanmelden op de website betalen via iDEAL.
 • Je kunt ook betalen nadat je de informatiemail van ons ontvangen hebt via de betaallink in de mail.

Je kunt niet betalen bij de activiteit zelf. Als dit wel zo is, dan staat het erbij op de website.

5. Zo werkt het als jij je aanmeldt bij Perron 8

Na het aanmelden, ziet de werkwijze er zo uit:

 • Ongeveer 2 tot 3 weken voor de activiteit krijg je als deelnemer een e-mail met alle informatie die nodig is voor de activiteit. (Betalingsinformatie, opstaptijden, opstapplekken, groepsindeling, namen van vrijwilligers met contactnummers en bijzonderheden.)
 • Betalen van de activiteit kan tot aan de dag van de activiteit.
 • In de week voor de activiteit krijg je vaak nog een e-mail met de laatste wijzigingen en laatste informatie.
 • In de deelnemersinformatie staan ook telefoonnummers waarmee de vrijwilligers die meegaan met de activiteit gebeld kunnen worden voor thuisblijvers.
 • Na de activiteit horen we graag hoe jij het hebt gehad. Als je het leuk hebt gehad, maar ook als er iets niet leuk was. Want hier kunnen we van leren.

6. Afmelden

Aanmelden betekent dat we rekening houden met jouw deelname en dat we dus ook een kaartje voor je bestellen. Heb jij je aangemeld, maar kun je toch niet mee? Laat dit Perron 8 zo snel mogelijk weten.

 • Je hoeft niet te betalen voor de activiteit als je je afmeldt vóór je de e-mail met informatie ontvangt.
 • Als de e-mail met informatie naar alle deelnemers en vrijwilligers is verstuurd, kun je je niet meer gratis afmelden. Je moet dan toch betalen voor de activiteit of zorgen dat iemand voor jou in de plaats gaat.
 • Als je een vervanger hebt gevonden, moet je dit doorgeven aan Perron 8. Perron 8 bekijkt of deze persoon mee kan bij de activiteit.
 • Soms hebben we andere deelnemers op een wachtlijst staan. Als dit zo is, hoef jij niet zelf iemand anders regelen die meegaat of te betalen.

7. Verantwoordelijk

 • Jij of je begeleiding zijn verantwoordelijk voor de juiste informatie over de begeleiding die je nodig hebt bij de activiteit. Denk aan medicatie, beperkingen (rolstoel/rollator), hulp bij naar de wc gaan, zakgeldhulp en speciaal gedrag / aandoeningen. Vrijwilligers moeten een goed idee hebben hoe ze jou kunnen begeleiden om er samen een leuke activiteit van te maken.
 • In het zorgplan moet altijd vermeld staan dat een vrijwilliger medicatie mag geven tijdens een activiteit en dat dit een verantwoord risico is. Jouw begeleiding blijft hier verantwoordelijk voor. De woonlocatie of verwant is verantwoordelijk voor een goede overdracht. Perron 8 of een vrijwilliger is niet aansprakelijk voor fouten in toediening of verstrekking.
 • Vervoer is vaak met busjes van Sius. Hierin kunnen 8 personen mee. Ook kunnen er mensen in een rolstoel mee. De rolstoel dient zichtbaar goedgekeurd te zijn voor vervoer. Er staat dan een sticker met een haak op.

Als dit niet zo is, kun je alleen mee als je op een gewone stoel in de bus kunt zitten.

 • Ook is er een rolstoel met duwondersteuner te leen. Neem dan contact op met Perron 8.

Wij hopen jou zo op een goede en veilige manier mee te laten doen aan de activiteiten!

8. Privacyverklaring

Bij het aanmeldformulier op onze website wordt gevraagd of je de privacyverklaring hebt gelezen en om toestemming geeft voor het gebruik jouw persoonlijke informatie. We hebben een privacyverklaring. Deze staat op onze website. Hierin staat hoe Perron 8 omgaat met jouw persoonlijke informatie. We zijn we heel voorzichtig mee. De persoonlijke informatie delen we op een veilige manier met vrijwilligers die mee gaan met de activiteit. Na een activiteit verwijderen we alle informatie weer.

9. Foto’s

Tijdens activiteiten worden vaak foto’s en filmpjes gemaakt. Als jij je aanmeldt, vragen we of we de foto’s en filmpjes waar jij op staat mogen gebruiken en plaatsen.

 • Foto’s en filmpjes delen we met andere deelnemers en vrijwilligers van de activiteit.

Ze komen dan op de website te staan met een wachtwoord.

 • Soms gebruiken we foto’s voor onze website, Facebook-pagina, nieuwsbrief of Go!.
 • En soms zelf voor in een krant.

In het aanmeldformulier vragen we of je hiermee akkoord gaat.

Vragen

Voor vragen kun je e-mailen naar:

perron8@sius.nl

Anke te Selle06-23060576
Janne Terhorst06-82523708
Margriet van der Veer06-12390598