Skip to main content

Deelnemen aan een activiteit

Goed dat je dit leest!

Hier staan de deelnemersvoorwaarden beschreven.

Perron 8 regelt activiteiten voor jou. Leuk dat jij je wilt aanmelden voor een activiteit. Als je je aanmeldt voor een activiteit op de website moet je eerst een hokje aanvinken waarbij staat dat je de deelnemersvoorwaarden hebt gelezen en ermee akkoord gaat.  Ga je niet akkoord? Dat kun je niet aangemeld worden.

Wat zijn deelnemersvoorwaarden?

Hierin staat wat je van Perron 8 kunt verwachten. Hoe Perron 8 werkt en wat we van jou verwachten.En wat jij als deelnemer moet weten over afspraken. Dit noem je ook wel de kleine lettertjes. 

1. Voor wie?

Perron 8 is vooral voor mensen die wonen bij Sius. Als je woont bij Sius kun jij je eerder aanmelden voor een activiteit. Woon je niet bij Sius of krijgt je thuis ondersteuning van Sius? Dan kun je ook mee. Je kunt je alleen iets later aanmelden voor een activiteit. Je betaalt ook iets meer. Dit is 15%. Bij een goedkope activiteit is het minimaal €2,50 meer.

2. Begeleiding

 • Je wordt begeleid door vrijwilligers bij activiteiten van Perron 8.
 • Medewerkers van Perron 8 ondersteunen de vrijwilligers. Medewerkers van Perron 8 organiseren en coördineren de activiteiten, maar zijn zelf met de activiteiten niet aanwezig.
 • Heb jij begeleiding nodig die niet zo makkelijk kan worden gedaan door een vrijwilliger die jou  niet kent? Bel of mail met Perron 8. We zoeken dan samen naar een oplossing zodat je wel mee kunt. Bijvoorbeeld door jouw eigen vrijwilliger, verwant of begeleider mee te laten gaan.
 • Als je zelf een begeleider meeneemt bij een uitje geven jullie je allebei op.  Op het aanmeldformulier kun je bij “Opmerkingen”  laten weten wie er met jou meegaat. De begeleiding, vrijwilliger of verwant die met jou meegaat, kan zich ook aanmelden via de site maar je kunt ons ook bellen of een e-mail sturen. Dit kan naar perron8@sius.nl.
 • Vrijwilligers krijgen de informatie over jou die je hebt ingevuld op het aanmeldformulier. Vrijwilligers of Perron 8 kunnen contact opnemen met jouw contactpersoon als zij vragen hebben.
 • In nood kan de vrijwilliger contact opnemen met de calamiteitendienst van Sius. (Dat telefoonnummer wordt bij elke activiteit doorgegeven aan de vrijwilligers).

3. Aanmelden

Op de website van Perron 8 staat bij de activiteit vanaf wanneer en tot wanneer je kunt aanmelden. Ook staan de kosten, locatie, tijden en hoeveelheid beschikbare plekken genoemd. Voor activiteiten van Perron 8 kun je je alleen via de website van Perron 8 (www.perron8.nl) aanmelden. Voor andere activiteiten staat erbij hoe en bij wie jij je kunt aanmelden.

4. Betalingen

Betalen kan op deze manieren:

 • Je kunt direct bij het aanmelden op de website betalen via iDeal.
 • Je kunt ook betalen nadat je de informatiemail van ons ontvangen hebt. Dit kan via de betaallink in de mail.

Je kunt niet betalen bij de activiteit zelf. Als dit wel zo is, dan staat het erbij op de website.

5. Aangemeld en dan

Na het aanmelden gaat het zo:

 • Ongeveer 2 tot 3 weken voor de activiteit krijg je een e-mail met alle informatie die nodig is voor de activiteit. Daarin staat hoe je kunt betalen, hoe laat je vertrekt en terugkomt, met wie je gaat, en hoe je de vrijwilligers kunt bereiken tijdens de activiteit)
 • Betalen van de activiteit kan tot aan de dag van de activiteit.
 • In de week voor de activiteit krijg je vaak nog een e-mail met de laatste informatie en soms wat wijzigingen.
 • Na de activiteit horen we graag hoe jij het hebt gehad. Als je het leuk hebt gehad, maar ook als er iets niet leuk was. Want hier kunnen we van leren.

6. Afmelden

Aanmelden betekent dat we er van uitgaan dat je mee gaat. We bestellen dan een kaartje voor je.

Kun je toch niet mee? Laat dit Perron 8 zo snel mogelijk weten. Je kunt je afmelden via de afmeldknop onderaan de mail die je hebt ontvangen toen je je aan hebt gemeld.

 • Je hoeft niet te betalen voor de activiteit als je je afmeldt vóór je de e-mail met informatie ontvangt.
 • Als je de e-mail met informatie over de activiteit hebt ontvangen, kun je je niet meer gratis afmelden. Je moet dan betalen voor de activiteit.
 • Soms heeft Perron 8 mensen op de wachtlijst staan. Jij hoeft dan niets te doen. Je plek gaat naar iemand anders. Je betaalt niets.
 • Als er niemand op de wachtlijst staat mag je zelf op zoek naar iemand die in plaats van jou mee wil. Als je iemand weet geef je dit door aan Perron 8. Perron 8 bekijkt of deze persoon mee kan bij de activiteit.

7. Verantwoordelijk

Als dit niet zo is, kun je alleen mee als je op een gewone stoel in de bus kunt zitten.

 • Ook kun je een rolstoel met duwondersteuner lenen. Vraag dit aan Perron 8.

8.Privacyverklaring

Als je niet woont bij Sius wordt in het aanmeldformulier op onze website gevraagd of je de privacyverklaring hebt gelezen en of je toestemming geeft voor het gebruik jouw persoonlijke informatie. Onze privacyverklaring staat op onze website. Hierin staat hoe Perron 8 omgaat met jouw persoonlijke informatie. We zijn er heel voorzichtig mee. De persoonlijke informatie delen we op een veilige manier met vrijwilligers die mee gaan met de activiteit. Na een activiteit verwijderen we alle informatie.

9. Foto’s

Tijdens activiteiten worden vaak foto’s en filmpjes gemaakt. Als jij je aanmeldt, vragen we in het aanmeldformulier of we de foto’s en filmpjes waar jij op staat mogen gebruiken en plaatsen.

 • Foto’s en filmpjes delen we altijd met andere deelnemers en vrijwilligers van de activiteit.

Ze komen op de website te staan met een wachtwoord. Iedereen die mee was krijgt het wachtwoord.

 • Alleen als jij daarmee akkoord bent gegaan gebruiken we soms foto’s op onze website, folders, Facebook, Instagram, nieuwsbrief, intranet of krant.

Vragen

Voor vragen kun je e-mailen naar perron8@sius.nl

Of bellen met

Marion Winkelhorst 06-47719455

Anke te Selle                  06-23060576

Janne Terhorst               06-82523708