Liedjesvisite Diva Dichtbij


  • In overleg
  • Op locatie
  • voor €67,50 wordt er een half uur gezongen

Informatie

Diva Dichtbij treedt op voor kwetsbare mensen die door hun ziekte of beperking niet meer zelf naar het theater kunnen.

Vaak treden we op in huiskamers van zorginstellingen, voor kleine groepen bewoners. Mensen die niet naar de huiskamer kunnen komen, bezoeken we op hun kamer. De Diva’s en Divo’s zingen níet vanaf een podium. De optredens zijn kleinschalig en ‘dichtbij’.

Zodra de Diva binnenkomt, heeft ze door haar mooie verschijning meteen van vrijwel iedereen de aandacht. Ze gaat alle bewoners af om hen een hand te geven en zich voor te stellen. Dan zet ze de muziek aan en begint te zingen. Dit heeft op iedere toehoorder zijn uitwerking. De één begint te stralen, een ander zingt mee en bij weer een ander stromen de tranen over de wangen. De Diva strekt haar handen uit. Ze reageert op wat er gebeurt en nodigt uit om deel te nemen. Ze maakt een dansje en biedt een troostende arm. Ze knielt om mensen in de ogen te kijken. Zo maakt ze oprecht contact met de mensen achter hun ziekte of beperking.

Tijdens een optreden, dat een half uur tot drie kwartier duurt, gebeuren er verrassende en onvoorstelbare dingen. Mensen die nauwelijks meer reageren op hun omgeving lachen of zingen weer. De optredens maken vaak diepe indruk en worden nog lang onthouden, ook bij mensen van wie het geheugen nauwelijks meer functioneert.

Een optreden naar uw wensen

Wij stemmen de keuze van de Diva zorgvuldig af op uw wensen. Elke Diva heeft een eigen stijl en stemgeluid. De meesten hebben een klassieke achtergrond. Zij zingen een breed repertoire, van Ave Maria tot Annie M.G. Schmidt en van operette tot musical. Sommigen zijn gespecialiseerd in lichte muziek, zoals musical, pop of Nederlandstalige nummers. Wat de Diva’s gemeen hebben, is dat ze professioneel geschoolde zangeressen zijn die zorgvuldig omgaan met de kwetsbaarheid van langdurig zieken. En wat onze Diva’s ook delen: ze zetten zich met hart en ziel in om langdurig zieken een intense ervaring te bezorgen. Met de combinatie van professionele zang en persoonlijke aandacht wordt de mens achter de ziekte of beperking weer zichtbaar.

De zangers en zangeressen (wij noemen hen Diva’s en Divo’s) zijn én professioneel opgeleide zangers én getraind in het echt contact maken met veelal kwetsbare mensen.

Kosten

U vraagt zich waarschijnlijk af of een optreden van Diva Dichtbij voor u te bekostigen is. We kunnen u verzekeren dat een optreden voor iedereen bereikbaar is. Er zijn kortingen, subsidies en verschillende mogelijkheden om financiële ondersteuning te vinden. Dat kan bijvoorbeeld via een lokale serviceclub, via particuliere vermogensfondsen en/of via sponsoren en donateurs. Wij helpen u graag aan ideeën om een optreden financieel mogelijk te maken. Wij zijn ook zelf actief in het werven van fondsen voor uw optreden. Neem contact met ons op als u de mogelijkheden wilt bespreken.

Corona

Door de maatregelen in verband met Corona is dat nu niet altijd mogelijk en wordt er ook online opgetreden, live of on demand (kijken wanneer je zelf wilt)

Contact

Via deze link kun je een optreden van een Diva of Divo aanvragen.

Kijk voor meer informatie op de website, bel of mail:

divadichtbij

0314-359245

productie@divadichtbij.nl

Nu we nog steeds niet volop kunnen optreden, maakt Diva Dichtbij online verbinding en écht contact. Met onze live video-optredens én de Liedjesvisite. Een optreden in het klein. Perfect om samen te beleven met een dierbare, in een zorghuis of thuis. Of om cadeau te doen, aan een ander óf jezelf. Hoe dat precies gaat en wat de effecten ervan zijn, laten we graag zien in dit filmpje: